21 Aralık 2011 Çarşamba

0

Gecenin sogunundaki damlalar!

  • 21 Aralık 2011 Çarşamba
  • Unknown
  • Share
  • Saatlerin ilerlemsiyle artik insanin içine hafiften böyle bir sessizlik kapliyor. Hepiniz böyle bir his yasamissinizdir. Bildiginiz gibi artik yasinda ilerlemesiyle günlerin hizli bir sekilde akip gitmesi zamanin kiymetinin kalmadigi bu dünyada halimiz içler açisi..
    Gençlerimizi gördügüm zaman çok üzülüyor. Dikkat edilmesi gereken, bizim kutsal kabul ettigimiz inançlarimiz, örg adetlerimiz, gelenek ve göreneklerimiz malesef unutulmus hiç benimsenmemeye baslamis. Gençler artik bunlari o kadar çok zihinlerinde karalamislar ki artik uyarmaya çalistigin vakit aldigin cevaplar insanin kalbini kiriyor.
    Aglanacak halimize üzülecek durumumuza gülüp geçiyorlar. Bilhassa Avrupa'da yetisen ve buranin kültürünü benimsemis olan gençlerin vay haline. Camiler yapmislar gençleri buralara baglayip onlara islami ögretmek Peygamber Efendimizin (s.a.v.) sünnetini onlara anlatmak istemisler. Ancak camilerin sosyal paylasim ve insanlarin birbirleriyle iletisim kurduklari bir mekan olarak ayarlamislar.
    Ne var ki bunda biz Türkler kendimizi iyi anlatamamisiz. Evlatlarimiza gereken önemi gösterememisiz. Çünkü evde ne kadar islami egiutim vermeseye çalissakta disarida, okulda gayri islam egitimi almislar. Okul'larda ögretilen hiristiyanlik ve çevredeki arkadaslarin sonucunda artik müslüman gençler islami sadece vicdani din olarak benimsemeye çalisiyorlar.
    Namaz kilinacagi zaman camiideki gençler orayi terk ediyor veya caminin mescid bölümüne gitmiyorlar. Imamlarimizdan Allah razi olsun ne kadar ugrassalarda malesef çogu zaman fayda vermeye biliyor. Ancak hatalarin kendimizden kaynaklandiginida unutmamak gerekiyor.
    Anne-baba evin geçimini saglamak için çalisiyor veya Türkiye'de aldiklari evin parasini ödemek için gece gündüz çalisirken çocugun egitimini unutuyorlar veya iste camiide hoca ögretir bizlerin yaninda yetisir deyip bos veriyorlar.
    Hocalarimizin devamli olarak degismesi (6 ayda 1 veya 2 yilda 1) çocuklarimizdaki eksikliklerimizi bize söyleyince inanin ben çok utaniyorum. Allah muhafaza çocuklar daha sehadeti bilmiyor. Gençlerimizle konustugum zaman niye namaz kilmiyorsun hadi gel namazimizi kilalim dedigim vakit ters cevap vermeleri ve alayci bir sekilde bakmalari bizleri üzer olmus.
    Avrupa'daki devletlerin çocuklara verdikleri önem o kadar çok ki bunu sizlere anlatmak çok zor. Ancak bir iki cümle ile açiklik getireyim. Çocugu olan aileye bir miktar aylik maddi destek veriyor.  Çikardigi kanunlar ile çocuk devletin oluyor, çocugunu dövemezsin, bir tokat dahi atamazsin. 3 veya 5 rakamli telefon numaralari ile çocuklarin arayabilecegi, ebebeynlerini sikayet edecekleri hatlar kurulmus ve istedikleri anda çocugu ebebeynlerin ellerinden alinabiliyor. Bir anlamda çocuk benim sen çocugunun bakicisisin. Iste bu sekilde bir politika güdüyorlar.
    Malesef bizlerde çocuklarimizi okula göndermek zorundayiz bundan baska yapabilecek bir sey yoktur. Islami okul olsa ona gönderelim. Oda mümkün degil...
    Gençlerimizin ne kadar önemli oldugunu anlatmak istiyorum. Bilhassa 3. generasyonu yasayan Avrupa'daki neslin gidis hatini hiç içler acisi degil..
    Genin sogununda insanin içinin ürperdigi ve damla damla insanin aklina düsen düsünceler bizleri çok yoruyor.
    Namaz kilmayi ihmal etmiyelim. Çünkü namazin dinimizdeki degerini ve yerini iyi bilelim. Çünkü Seytanin aldatmasi o kadar kolay oluyor ki bunu anlamamiz için yasimizin 50 olmasina gerek yoktur. Kuran-i Kerim'de Allah c.c. Kuran-i Kerim'de söyle buyurmaktadir. 
    Bismillahirrahmanirrahiym.







    Rum Suresi 31.  Ayet Okunusu: Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne).
    Türkçe Meali: O'na (Allah'a) yönelin (Allah'a ulaşmayı dileyin) ve O'na karşı takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.
    Iste sizlere verdigim ayette açik bir sekilde namaz kilmiyanlarin musrik yani Kafir olucagi belirtiliyor. Allah (c.c.) bizlere Kuran'da ayetlerini açik sekilde bildiriyor.
    Sizlerde insallah bundan sonra Namaz kilmanin ehemmiyetinin farkina varirsiniz. Çünkü Islamin Sartlarindan birincisi Kelime-i Sehadat  Ikincisi ise Namaz Kilmak'tir.
    Yine Peygamber Efendimizin bu konuda bir çok hadisi serif mecvuttur. Sizleri fazla yormadan yazima son noktayi koymak istiyorum. Allah tövbelerinizi kabul eylesin. Benide duanizda unutmayin Insallah!
    Gecenin sogunundaki damlalar!

    0 Responses to “Gecenin sogunundaki damlalar!”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!