6 Ocak 2012 Cuma

0

Azer bülbül kimdir

  • 6 Ocak 2012 Cuma
  • Unknown
  • Share
  • Azer Bülbül hayati
    Azer Bülbül biografisi

    Türkiye onu ilk kez türkü söylerken titredigini gördü ve o sekilde tanidi. Azer bülbül 1969 yılında Kars Akyaka bağlı Arpaçay da dünyaya geldi. Söylerken kendinden geçen ve titreyen kisiligi çok meshur oldu.
    Azer Bülbül'ün gerçek ismi Sübutay Kesgin'dir. Ülkemizin sevilen sanatçilarindan olan Azer Bülbül sesinin güzelligi ve ekranda gösterdigi performans ile kendini sevdirmeyi basardi.
    Azer bülbül daha sonra ailesi ile birlikte Almanya'ya yerleşti. Müzik yaşantısına "Garip Yolcu" albümü ile başlayan Azer Bülbül daha sonra Halk Müziği - Arabesk tarzında "Yalan Olur" , "Ben Sana Vurgunum" , "Fırat" gibi albümleri ile müzik yaşantısına devam ederken asıl patlamayı 1996 yılında çıkardığı "Ben Babayım" adlı albümü ile yapdı. Bu albümde yer alan "Yaralandınmı Ey Can " , "Dokunmayın Çok Fenayım " ve "Her An Herşey Olabilir" adlı parçaları ile büyük ses getirmiş ve sesini milyonlara sevdirmişdi.

    Bazıları için "tek kasetlik ünlüydü" ve belkide "zamanla kaybolanlardan olacaktı" . Ancak Azer Bülbül "Ağıt", "Zordayım" ve  "Kör Kurşun" ile ardı ardına tek kelime ile "Klasik" olacak albümlere imza atıyor ve adını müzik dünyasına "Altın Harflerle" yazdırıyordu.
    Su ana kadar bir çok albüm çikartan Azer Bülbül'e Allah'tan rahmet ve ailesine, yakinlarina bas sagligi diliyoruz.

    Azer Bülbül video izle

    0 Responses to “Azer bülbül kimdir”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!