12 Ocak 2012 Perşembe

0

Faceboook'ta organ ticareti

  • 12 Ocak 2012 Perşembe
  • Unknown
  • Share
  • Son zamanlarda artan suç olaylara her yere yayilmis durumdadir. Sosyal aglara siçramis olmasi kullanicilari endiselendirmektedir. Özellikle facebook üzerinden  güncel bilgilere ulasilmasi ve e-mail adreslerini ele geçirmeleri facebook kullanicilarini çok üzüyor.
    Simdi bu suçlarin yanina  bir yenisi daha eklendi. Facebook'ta organ ticareti yapilmaya baslandigi bildirildi. Antalya'dan gelen haber bizleri üzerken kullanicilari daha dikkatli olmaya davet ediyor. Organ ticaretinin facebook gibi sosyal aglar üzerinden yapiliyor olmasi çocuk yasta kullananlari tehlikeye atiyor.
    Bizlere ulasana haberler göre;
    Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından 6 aylık çalışma sonucu dün düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 12 zanlının sorgusu devam ediyor.
    Bugün sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar tekrar emniyete getirerek sorgulamalarına devam edildi. Zanlıların sorguları devam ederken örgütün yasa dışı yöntemlerle nasıl organ nakli yaptırdıkları da ortaya çıktı.
    Suç örgütünün işsiz ve paraya ihtiyacı olduğu için böbreklerini satmak isteyen kişilerle özellikle başta Facebook olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinden bu kişilere ulaştığı belirtildi. İnternet üzerinden müşterilerine ulaşan Yasemin Ç. liderliğindeki örgütün organ nakli yapılan kişiden 40 bin ile 80 bin lira arasında para aldığı, organ verenlere ise 15 bin ile 20 bin lira arasında para verdiği iddia edildi. Mali polis operasyonun ardından örgütün kurduğu internet sayfalarına erişimi engellediği öğrenildi.
    Facebook kullanicilari bundan sonra daha dikkatli olmalari gerekmektedir.

    0 Responses to “Faceboook'ta organ ticareti”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!