23 Aralık 2011 Cuma

0

Su-i Zan ve İftira nedir?

  • 23 Aralık 2011 Cuma
  • Unknown
  • Share
  • Su-i Zan ve İftira nedir, Su-i Zan ve İftira anlami,
    Sizlere yeni kelimelerle devam ediyoruz. Sizlere bu aksam arapça bir kelimenin anlamini bu basligin altina ekliyorum. Özellikle Türkçemize Arapça'dan giren kelimelerin anlamlari bizlere biraz zor gelebiliyor. O yüzden sizlere detayli bir sekilde anlatma geregi duyuyoruz.
    Soru: Su-i Zan ve İftira nedir?
    Cevap: Su-i Zan: kötü zan, fena tahmin demektir. Su-i Zan; yalan sözdür. İftira: Olmayan birşeyi olmuş gibi anlatmak veya nakletmek demektir.
    Açiklama: Sû-i zann'ın zıddı (karşıtı), "Hüsnüzan (hüsn-i zan)"dır. Hüsn-i zan'da, "iyi-güzel zan; bir kimse veyâ bir olayın iyiliği hakkında vicdânî kanâat" demektir.
    Buna göre iki çesit zan vardir. Zan, tahmin ve ihtimal olmak üzere o yüzden iftiraya dönüsebilmektedir. Müslümana hiç yakışmayan bir huy, bir davranıştır. O yüzden bir seyi zannederek söylemek kisiyi zor durumda birakacak ve belkide iftiraya dönüsebilir. Bir kisi hakkinda zanda bulunarak onun aleyhinde ileri geri konusarak koguculuk yapmiyalim.
    Su-i Zan ve iftira anlami, Su-i zan ve iftira nedir?

    0 Responses to “Su-i Zan ve İftira nedir?”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!