17 Aralık 2011 Cumartesi

0

Seçimlerde oy kullanmak dogru mu?

  • 17 Aralık 2011 Cumartesi
  • Unknown
  • Share
  • Sizlere böyle bir baslik attigim için belki simdi seçim mi var diye hemen kendi kendinize soracaksiniz. Suan bir seçim yok ve zamanida degil. Ancak laik devletllerde müslüman insanlarin demokratik haklari için oy kullanmak caiz olup olmadigini sizlere anlatmak istiyorum.
    Bizler Hz. Muhammed (s.a.v.) efendimizin bize biraktigi islam dinini seçen müslüman insanlariniz. Çünkü dinimiz bizim herseyimizin üstündedir. Bütün yasantimizi, ahlakimizi ve insanlarla olan dialogumuzu bize Kuran belirken Hz. Muhammed (a.s.)'in sünneti yol gösterir ve gösterecektir. Bildiginiz gibi her hangi bir konu üzerinde konusurken tartisirken ölçüyü iyi bilmek gerekiyor.
    Ne var ki oy kullanmak istedigimizde, ne için oy kullanacagiz? Bunun manasi bir bakalim.Oy kullanirken Parlomentoya milletvekili seçmek ve bu seçilen kisi bizim adimiza kanun çikartacak veya kanunu belirliyecek. Buraya kadar hem fikiriz! degil mi?
    Evet dediginizi duyuyorum. Oy kullanmak demek o ülkenin bütün herseyi kabullenme, tanima demektir. Ülkeyi tanimasak zaten kimlik veya pasaport alamayiz.. "Bacimizin basörtüsüne karisiyorsa, vatandasimizin giyimine, yasamina ve ibadetine engel oluyorsa"
    Simdi oy kullanmak caiz degildir?
    Size caiz olmadigini Kuran ve sünnet ile açiklamacagim. Insallah sizlerde bu yazimi okuduktan sonra müslüman iseniz bir daha oy kullanmazsiniz. Çünkü ben kardesimin sirke düsmesini istemiyorum ve bju konuda ona yardimci olmak istiyorum. O yüzden bu yaziyi yazma geregi duydum. Insallah Allah müsaade ettigi müddetçe bildigim kadariyla sizlere anlatacagim.
    Oy kullanmak insani sirke düsürür. Neden?
    Müslümanin rehberi olan yüce kitabimiz Kuran-i Kerimde Nisa suresi 60. ayet su sekilde bildirmektedir.
    Bizlere bahsedilen bu ayetin hemen mealine bir bakalim ve Türkçesindeki anlamini okuyarak, dersimize devam edelim.  Türkiye'de bulunan Diyanet Vakfi'nin Nisa Suresi 60. ayet için yaptigi mealde su açiklamalar yer almaktadir. 
    Bismillahirrahmanirrahiym "Nisa Suresi 60. Ayet"
    Sana indirilene ve senden önce indirilenlere inandıklarını ileri sürenleri görmedin mi? Tâğut'a inanmamaları kendilerine emrolunduğu halde, Tâğut'un önünde muhakemeleşmek istiyorlar. Halbuki şeytan onları büsbütün saptırmak istiyor.
    Sizlere verdigim bu ayette Tagut'un önünde muhakemelesmek yani tagut'un önünde onun emirlerine boyun egmek istedigini yerine getirmek. Simdi isterseniz tagut'un anlamini bilmeyen kardeslerimiz için isterseniz bir bakalaim!
    Tagut anlami: Azgın, sapık, kötülük ve sapıklık önderi, zorba, şeytan, put, puthane, kâhin, sihirbaz. Allah'ın hükümlerine sırt çeviren kişi ve kuruluşların tümü. Arapça "Teğa" kökünden türetilmiş olup kelimenin masdarı olan "Tuğyan" Allah Teâlâ'ya isyan etmek anlamına gelmektedir.
    Allah'ın indirdiği hükümlere muhalif olan ve onların yerine geçmek üzere hükümler icad eden her varlık tağuttur.
    Sizlere Tagut'un ne oldugunu ve Türkçe mizde ne manaya geldigini sizlere yazdim. Allah'in bizlere bildirdigi hükümleri kaldiran ve onun yerine insanlarin kendi koydugu hükümleri kanun yapan sistemlerin hepsi taguttur. O halde Allah'in kanunlari uygulamayip onun yerine beserin yaptigi kanunlari uygulamak taguttur. Allah muhafaza sirke düseriz.. Insallah tövbe edelim ve bir daha bu yanlisi yapmiyalim. Ancak ne var ki su içerisinde bulundugumuz dünya devletleri arasinda müslüman halk hep laiklik ile yönetilmektedir.
    Allah (c.c.) tövbeleri bolca kabul edendir. Insallah bizlerinde tövbesi kabul eyler.
    Bir hadisi serif aklima geliyor.
    "Riya ve şirk siyah bir karıncanın zifiri karan­lık gecede siyah bir taşın üzerinde hareketinden daha gizlidir."

    Bu hadisi serifte sirkin ne kadar gizli oldugunu anlamanin gerçekten çok zor oldugunu görürüz. Bu konuda Imran N. Hosein'in söyledigi sözler ve yaptigi açiklamlar sizleri tatmin edecektir.
    Oy kullanmak caiz mi? Imran Nazar Hosein izle

    Şeyh Imran Hüseyin - Oy vermek nedir??? door PreciouS-JeweL
    Insallah bu konuda kesin karar vermis olursunuz ve bir daha oy kulanmazsiniz. Allah'a imanimiza sirksiz bir sekilde ruhumuzu teslim etmek duasiyla insallah ytazima burada son vereyim.
    Selam ve dua ile vesselam
    Seçimlerde oy kullanmak dogru mu?

    0 Responses to “Seçimlerde oy kullanmak dogru mu?”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!