25 Aralık 2011 Pazar

0

Rojin Kimdir?

  • 25 Aralık 2011 Pazar
  • Unknown
  • Share
  • Rojin Kimdir?, Rojin Ülkerkeser, Rojin hayati, Rojin biografisi:
    Türkiye'nin en çok taninmis sanatçilarindan birisi olan Rojin Mardinli bir babanin ve Suriyeli bir annenin kizi olarak 1971 yilinda Adana'da dünyaya geldi. 5 çocuklu bir ailenin ortancisi olarak İlk ve orta öğrenimini Adana da tamamladı. Daha sonra Adana Belediye Konservatuar'ına devam etti.
    1990 yılında Ankara Devlet konservatuarına girdi ve aynı yıl Erlangen Tiyatro Festivaline katıldı. Taziye adlı oyunuyla bölümü iyi derece alarak bitirdi. Ankara Devlet tiyatrosunda çalışmaya başladı. Yurt dışında çocuk ve gençlik tiyatrosu yaptı.
    İlk albümünün sözleşmesini 1996 yılında yaptı ancak 2000 yılında Albüm tamamlandı. Bu müzik piyasasının getirdiği aksiliklerden biriydi, dört yıllık süre ona fazlasıyla zaman kaybettirmişti. İlk albümü "Ya hep Ya hiç" 2000 yılında çıktı ve ilgi görerek büyük ses getirdi. Bunun ardından profesyonel ve uluslararası bir firma olan Sony Müzik ile anlaştı. Böylece Kürtçe bir projenin ilk single ve ilk uluslararası arena da kabul görürlülüğü gerçekleşmiş oldu. Bu, başta kendisi olmak üzere Kürt ve etnik müzik adına sevindirici bir gelişmeydi. İkinci albümü olan "Sî" adli single 2003 yılında çıktı büyük kabül görerek birçok yere ulaştı.
    Doğu Beyazıt Festivali' inde söylediği bir Kürtçe ezgi yüzünden DGM (Devlet Güvenlik Mahkemesi) tarafından hakkında gıyabi tutulama kararı çıkarıldı. Karara direndi, herhangi bir suç işlemediğini dile getirerek teslim olmayacağını haykırdı. Bu süre zarfında yeni albüm çalışmaları devam ediyordu.
    Türkiye'nin tarihine kara bir leke olarak geçen bu insan haklarini ihlal eden kanun ve haklardan malesef Rojin'de nasibini almistir. Insanlarin kendi dilleri yüzünden suç isler duruma gelmesi gerçekten bizleri de derinden yaralamistir.
    İlk kez Kürtçe müzik yapan bir sanatçı olarak ödül almistir. Alanında eğitimli ve çok yönlü olan sanatçı, Konservatuarı bitirdikten sonra Adana Devlet tiyatrosunda birçok oyunda rol almıştır daha sonra Ankara Devlet tiyatrosunda yine birçok oyunda rol almış İngiltere de çocuk ve gençlik tiyatrosu yapmıştır. Yaklaşık bir yıl orada kaldıktan sonra Türkiye'ye dönmüştür.
    Türkiye'nin açilim programi adi altinda kürt halkina yeniden kendi benliklerini ve kendi dillerini geri verilmesiyle birlikte artik kürt kökenli sanatçilar kürtçe sarki söylemeye baslamistir.
    Rojin en son Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun TRT6 kkürtçe kanalinda çalismistir.
    Gerçek Adı : Rojin Ülkerkeser
    Doğum Yeri : Adana
    Doğum Tarihi : 1971
    Eğitimi : Akademi
    Su ana kadar birçok oyunda oynamis ve birçok albüm yapmistir. Sizlere Rojin'i bir videosunu ekliyorum.
    Rojin'in verdigi bir konserden görüntü sizlerle birlikte olucak.

    0 Responses to “Rojin Kimdir?”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!