17 Aralık 2011 Cumartesi

0

Kıvırcık Ali

  • 17 Aralık 2011 Cumartesi
  • Unknown
  • Share
  • Ülkemizin en çok sevilen kisilerinden birisi oldugunu söylüyebilirim. Gün geçtikçe Kivircik ALi'ni popülerligide artmaktadir. Hem ülkemizde hemde dünyada sevenleri çogaliyor. Bildiginiz gibi 2011 yilinin sonuna yaklastigimiz bugünlede Kivircik Ali Google'da en çok aranan kisiler arasinda ilk 10'a giren birisidir.
    Kıvırcık Ali'yi tanimiyan arkadaslari için asagiya bir video eklemeden önce kisaca bilgi vermek istiyorum.
    Kıvırcık Ali kimdir? Kıvırcık Ali biografisi hakkinda kisaca bilgi..
    Asıl Adı Ali ÖZÜTEMİZ olan, Kıvırcık Ali 11.10.1968 yılında Tokat’ın Turhal ilçesinin Erenli Köyü’nde, dokuz kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. Doğduğu gün babasının ölümünün 40 ekmeği verilmekteydi. Hal böyle iken dedesi “İşte oğlum geri döndü” der ve babasının ismi olan ALİ adını verir. Babası kendi yöresinde Aşık ALİ olarak bilinen ve çok sevilen mahalli bir halk ozanıdır. Sanatçı büyüyüp okul çağlarına geldiği zaman türküler söylemeye başlar. Bağlamaya ve halk müziğine olan ilgisi, köye gelen ozanları ve dedeleri kapı aralarından dinleyerek başlamıştır. Kah ırgat tarlasına ekmek götürürken, kah koyun kuzunun peşinde koşarken çan sesleri ile sesinin birleştiği anda her şeyi unutur, unutur da bir türkü tutturur.
    Kivircik Ali'nin önemli parçalari ve eserleri:
    Kıvırcık Ali’nin serüveni “GÜL TÜKENDİ BEN TÜKENDİM”, “ISIRGAN OTU”, “ÜÇÜNCÜ GURBET” adlı albümleri ile başladı ve bu serüven, daha nice türkü üreteceğe benzer. Bilindiği üzere, özellikle Halk Sanatçısı, kendisine ve topluma yabancılaşmayan, öznel hayat tecrübesini sanatının gücüyle halkıyla bütünleştirebilen ve bu süreçte halkının duygularına da tercüman olabilmeyi başaran kişidir. Bu bağlamda Kıvırcık Ali, öznel dramlarını Türkülerimizin o inanılmaz deryası içinden gelen bir çoşkuyla “GERİYE DÖNÜN SENELER” isimli son albümüyle adeta bu mevsimde gönlümüze düşen, dördüncü bir cemre misali sürdürmektedir.
    Kıvırcık Ali "Isırgan Otu"  viode izle

    Kıvırcık Ali

    0 Responses to “Kıvırcık Ali”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!