25 Aralık 2011 Pazar

0

Amsterdam nasil bir yer?

  • 25 Aralık 2011 Pazar
  • Unknown
  • Share
  • Amsterdam nasil bir yer?
    Amsterdam tatil yeri
    Amsterdam tatil mekanlari 
    Dünya'nin en göæde mekanlarindan bir yer olan Hollanda'nin baskenti Amsterdam romantik havasi, tarihi kiliseleriyle ve kanallariyla çok meshurdur. Tren istasyonunun çok kalabalik olmasi nedeniyle ilk etapta kanalda botlara binip söyle Amsterdam turu yapmak istemeyen yoktur sanirim.
    Kanal turunda kiliseleri, tarihi kaleleri ve binalarin yapisi inceleyebilir ayni zamanda tur rehberi sizlere Amsterdam'in tarihi hakkinda bilgi verecektir. Kanal turunun yaklasik olarak 1 saat sürdügünü belirtmek isterim. Bisiklete en çok binilen ülkelerin basinda gelen Amsterdam tahta ayakkabilariyla çok meshurdur ve insanlarin tahta ayakkabi giydigini görmek mümkündür.
    Amsterdam'da Yellow Bike bir bisiklet kiralama firmasidir. Amsterdam'da biiklet kiralayabilir ve her tarafa bisiklet ile ulasabailirsiniz. Pazarlarina, müzelerine, alis-veris merkezlerine ve restorantlara gidebilirsiniz.
    Amsterdam'in çok kalabalik olmasi nedeniyle hareketli bir sehir ve insanlarin çok gürültü yaptigi bir yer. Araba ile sehri görmek isterseniz park sorunu yasarsiniz ve park ücretlerinin çok yüksek oldugunu hemen belirteyim.
    Ayni zamanda Amsterdam'da yabancilarin agirlikli oldugundan dolayi hollandaca pek konusulmuyor genelde ingilizce konusulan sehirdir. Zaten hollandalilarin 10 kisiden 8 yabanci dil biliyordur o yüzden zorluk çekmezsiniz.
    Amsterdam'' in en çok görülmeye deger yerlerinden biriside 30 nisan günüdür. 30 nisan holandalilar için özeldir, çünkü o gün kraliçenin dogum günü ilan edilmis ve herkes izinlidir. 30 nisan günü 2. el esyalarin satildigi büs büyük pazarlarin kurulmasi ve sokakta her yerde içen insanlari görmek mümkündür.
    Amsterdam'in en çok meshur olan uyusturunun serbest olarak satilmasi buda insanlara çekici gelir ve yurt disindan buraya uyursturucu satin almaya gelenlerde çok olmaktadir. Özellikle Belçika'lilar, Almanlar ve yakin ülkelerden...

    0 Responses to “Amsterdam nasil bir yer?”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!