25 Aralık 2011 Pazar

0

AMD Radeon HD 7990

  • 25 Aralık 2011 Pazar
  • Unknown
  • Share
  • AMD Radeon HD 7990 Zero Core, Amd radeon ekran karti, Amd radeon hd:
    Bilgisayar teknolojisinde yenilikler hizla ilerliyor. Bütün firmalar insanlara en iyi hizmeti sunmaya çalisiyor. Bilgisayar teknolojisinde adindan en çok söz ettiren AMD firmasi yeni bir entegrasyon ile karsimiza çikiyor. Özellikle islemci, ana kart ve benzeri gibi  "cpu, motherboard,.." alanlarda kendini bizlere kanitliyan AMD firmasi bu sefer HD 7990 ekran karti ile bizlerle olucak.
    Amd bu yeni teknolojisi Radeon HD 7990 ZeroCore teknolojisi ile çok daha az enerji kullanacak. Bu teknoloji sayesinde güç tüketimi en az düzeye indirilecek. Şöyle ki, kartın tekli kullanımı esnasında, monitör atıl konuma geçtiği vakit GPU'nun güç tüketimi de sıfıra inecek.
    Ama bundan da önemlisi eğer Crossfire yapılacak olursa, bu durumda ana GPU harici diğer tüm GPU'lar grafik ağırlıklı işlemler yapılmadığı sürece sıfır güç tüketecek. Bunun anlamı HD 7990'ın grafiğe abanılmadığı sürece (yani örneğin masaüstünde müzik dinlerken vs.) neredeyse HD 7970 ile eşit oranda güç tüketimine sahip olacak olması ki kesinlikle muazzam bir teknoloji bu gerçekten.
    Bu ekran kartinin 2012 yilinin baslarinda çikmasi beklenmektedir. Nisan 2012 olarak bilgisayar dükkanlarinin raflarinda görülebilecek.
    Kaynak: pclabs
    AMD Radeon HD 7990 Zero Core

    0 Responses to “AMD Radeon HD 7990”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!