28 Aralık 2011 Çarşamba

0

2012 memur maaş zamlari

  • 28 Aralık 2011 Çarşamba
  • Unknown
  • Share
  • 2012 memur maaş zamları
    Memur maaş zamları 2012

    2012 yilina girecegimiz su günlerde artik hergün yeni zamlarla uyaniyoruz. Haber kanallarinda durmadan yapilan zamlari anlatiyor. 2012 yilinda yapilacak olan zamlara karsin memur maaslarina ne kadar zam yapiliyor. 2012 memur maas zam oranlari su sekilde olucak.
    Memura Ocak'ta % 3'lük zam ve enflasyon farkı verilecek. Bir artış da sözleşmeyle gelecek. Memur 3 ayrı zam alacak.
    Memurlarin bu %3'lük zammi nasiul bulacaklari merak edilirken diger taraftan hükümetin yaptigi zamlar ve artislarla nasil bir tepki görecegi bilinmiyor.
    2.5 milyon memur dört gözle 2012 yılında alacağı zammı bekliyor. Anayasa'da yapılan memurların mali ve sosyal haklarının toplu sözleşme ile belirlenmesine ilişkin düzenlemeden sonra gözler, buna yönelik kanun tasarısına çevrildi.

    Halen Başbakanlık'ta tasarı üzerinde çalışmalar sürerken memurlara yapılacak zammın ayrıntılarına ulaşıldı. Memurlar yeni yılda 3 ayrı zam alacak. 15 Ocak'ta 6 aylık zam ve enflasyon farkı artışı yapılacak. Esas zam ise toplu sözleşmenin ardından gelecek.
    Bu memur zamlarinin ne kadar memnun edici olduguise hala bilinmiyor. Aslinda bu yapilacak olan ara formül geçici bir zam oldugunu unutmuyalim.
    Memurların ve sendikaların beklediği toplu sözleşme yasası, büyük ihtimalle Ocak ayı içerisinde TBMM'de yasalaşacak. Toplu sözleşme yasasının yetişmemesi sebebiyle, memura verilecek 2012 yılı zammı için ara formül bulundu. TBMM'de yasalaşan 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'na, ücret tavanını belirlemeye Bakanlar Kurulu'nun yetkili olduğuna dair düzenleme konuldu. Hükümet; bu yetki ile memura 15 Ocak'tan geçerli olmak üzere geçici zam verecek.

    Maliye Bakanlığı'ndan edilen bilgilere göre; Bakanlar Kurulu'nun yılın ilk 6 ayı için memura enflasyon farkı ile yüzde 3 oranında geçici zam vermesi bekleniyor. Kasım enflasyonuna göre, enflasyon farkı yüzde 2.8 olarak gerçekleşti. Fark tutarı, Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla netleşecek. Aralık enflasyonu sıfır bile olsa, memura enflasyon farkı verilecek.

    0 Responses to “2012 memur maaş zamlari”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!