23 Kasım 2011 Çarşamba

0

Gurbetçilere agir darbe!

  • 23 Kasım 2011 Çarşamba
  • Unknown
  • Share
  • Yurt disinda yasayan gurbetçilerin Türkiye'ye vatani görevleri için gelmeleri ve 3 hafta askerlik yapmalari bunun yaninda 5,200 euro ödemeleri gerekiyordu. Ancak 38 yas siniri olmasiyla yurt disindaki Türklerin bunu iyi degerlendiriyorlardi.
    Ancak yeni çikan bedelli askerlik ile ilgili yasa taslaginda gurbetçilerimize yas siniri kaldirilirken malesef fiyat çok yukariya çekilmis. Yeni fiyat 10.000 euro. Hemen hemen iki katina çikarilan bu askerlik bedelinin nasil ödenecegi ise bir muamma.
    Yurt disinda yasayan Türk vatandaslarinin ülkemize kattigi bu 5,200 euro'luk bedelli katki payi bundan sonra biraz zor ödenecege benziyor. Avrupa'da yasayan Türk vatandaslarinin bu parayi kazanmak için en az 6 veya 7 yil çalismalari gerekiyor. Ancak normal isçi sinifinin tek maasla geçindigi düsündügümüzde takvime bu sekilde yansiyor.
    Önümüzdeki dönemlerde nasil bir çalisma yapilacagi ise merak ediliyor. Simdiden yeni bedelli yürürlülüge girmeden vatandaslarimizin konsolosluklarda uzun kuyruklar olusturduklarini söylüyebilirim. Simdiden bütün vatandaslarimiza kolayliklar diliyorum.
    Bedelli Askerlik geyikleri için tiklayiniz

    0 Responses to “Gurbetçilere agir darbe!”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!