26 Haziran 2011 Pazar

0

Google Panda algoritmasi

  • 26 Haziran 2011 Pazar
  • Unknown
  • Share
  • Simdilerde birçok webmasterin oldugu gibi sizinde muhakka ki bu google'un yeni arama algoritmasi Panda'dan yana basiniz agrimis olabilir. Genellikle hep yapilan ayni hatalardan bahsetmeme gerek yok çünkü Google bu yeni çikardigi Panda sistemi ile spam sitelerin tamamen önüne geçmeyi hedeflemektedir.
    Bilinen su kurunun yaninda yasinda yanacagidir. Sitenizin ne kadar özgün olmasi önemli degil yaptiginiz bazi hatalar sitenizin Panda tarafindan filtreye sokulmasi ve geç indexlenmesine neden olmaktadir. Bazi webmaster forumlarindan ve edindigim kendi tecrübelerimden sizlere bir kaç konu üzerinden belirtmek isterim. Ancak bu yeni panda algoriutmasi'nin ne kadar daha bu sekilde devam edecegi bilinmiyor. Ancak simdilerde biraz rayina oturmus gibi görünüyor. Bundan nasil hareket etmek gerekiyor ve Panda algoritmasi ile Google niye hedeflemis ve hangi sitelerin önünü kesmek istemistir.
    Bildiginiz gibi webmaster'lik artik çok kolay hale gelmis ve domainname alip bir host kiralayip site açip hazir bir script ile ise baslaniyor. Ancak bununla beraber Google'da ön siralara çikmak amaciyla belirli kelimlerde ve en çok hit getiren kelimeleri baslik olarak kullanarak, yine ayni sekilde en iyi hit getiren kelimleri etiket olusturarak Google'dan muthis hitler aliniyordu. Bunlari yaparken da sadece kisa birkaç cümle ile destekleniyordi. Sonuçta google buna izin vermemeye basladi.
    Simdi sizlere Google Panda algoritmasinda dikkat edilecek noktalar.


    • Sitenin belirli bir % hit aldığı kriterler (kelimeler) nelerdir?
    • Site bu kelime gruplarında özgün müdür?
    • Site belirli grup kelimelerden hele ki özgün olmayan içerik çok olmasına karşın fazla link mi almaktadır. Link alınan yerler doğal olmayan şekilde link de mi dağıtıyor.

    Sizlere belirttigim bu noktalara çok dikkat etmeniz gerekiyor. Sitenizde belirli ve en çok hit aldigi kelimelerin neler olduguna bir bakalim ve bunu ögrenelim. Ögrendikten sonra bu aldigim kelimelerde özgün olup olmadigina bakalim. Eger özgünlük yoksa, aldigimiz kelimeler kopya içerik ve bunuda backlinklerle  tamamliyorsak ve aldigimiz linkler dogal degilse iste bu Panda için güzel yemek ve hemen siteyi yeyip filtreye atiyor.
    Sonra bizim farkinda olmadan hitlerimiz düsüyor ve siteye yazidigmiz yazilar özgün olsa bile artik indexlenmeme gibi sorunlar yasiyoruz. Bunlara çok dikkat edilmesi gerekiyor.
    Diger taraftan Panda sisteminde en önemli noktalardan birisi ise sitenin içerigi ile domain isminin durumu. Burada dikkat edilecek noktayi örnek ile açiklamak gerekiyor.
    Mesela spor siteniz var ve devamli spor hakkinda yazilar yaziyorsunuz. Galatasaray, Fenerbahçe maçlari hakkinda özgün yazilar yayinliyorsunuz. Ancak baska bir konu hakkinda yazi yazdiginiz vakit örnegin egitim alaninda LYS sinavi hakkinda yazi yazidiginiz vakit Panda sistemi bunu algiliyor ve hemen spam sayip filtreye atiyor. Bunlar en çokm dikka edilmesi gereken kisimlardan bir kaçidir.
    Google panda sistemi ile özgün içerigin önünü açmayi hedeflemistir. Zaten özgün içerik yayinlandigi vakit Google Adsense kazançlarinda büyük artis oldugu hepimizin bildigi bir gerçek. Yaptigimiz yayinlarda sadece bu haftayi veya bir ayi kurtaracak sekilde degil daha uzun vadeli düsünülmesi gerektigini savunanlardanim. Degil ki ufak bir dalgalanmada en son siralara takilmaktadir. Baska bir sekilde anlatmak gerekirse,
    Ev yapiyorsunuz ve temelini saglam atmaktan ziyade ucuz olsun da evimiz olsun niyetiyle isi girisip bitiriyorsunuz. Ancak küçük bir depremde eviniz yerle bir oluyor. Bu isinizin sonucu haline gelebiliyor. Iste sizlere anlatmak istedigim bu tip sorunlardan kurtulmak amaciyla daha dikkatli olmaya çalisalim.
    Baska bir arkadasin görüsüne yer vermek istiyorum.
    Panda Algoritması büyük oranda "kopya içeriğe" darbe vurmayı amaçlamıştır. Sizi kökten haksız bulmuyorum ancak bu yasakta illegal kelimeler %10 ve diğerleri %5 oranında kendilerine yer buluyorlarsa kopya içeriğin payı %85'tir.
    Örneğin bugüne kadar hiçbir zaman diliminde Adsense'in sadece "kopya içerik" sebebiyle site yada hesap banladığı görülmemişti. Evet sıralamada cezalar -yada önceleri Pr düşürme cezaları- verilebiliyordu ancak Adsense'ten yasaklanması karşılaşılmış şey değildi. Oysa illegal kelimeler asırlardan beri Adsense'te yasaktı.
    En önemli nokta özgün içerik ve sosyal paylasimdir. Google Panda 2.2 Güncellemesi 

    0 Responses to “Google Panda algoritmasi”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!