18 Haziran 2011 Cumartesi

0

Google Panda 2.2 Güncellemesi ve çözümler

  • 18 Haziran 2011 Cumartesi
  • Unknown
  • Share

  • Google son zamanlarda devamli olarak arama motorlarina yansiyan spam sitelerin önüne geçmek amaciyla Panda sistemi gelistirmisti. Bildiginiz gibi Panda sistemi Google'un en önemli sistemlerinden birisi oldugu gibi Google'un kullanicilarin en iyi hizmeti verme amaciyla yaptigini belirtmekte fayda görüyorum.
    Panda sistemi hakkinda çok fazl a bilgi verilmesede Panda sistemi yayina geçtiginden beri birçok webmasterin forum sayfalarinda sorunlarini dile getirdiklerini, Panda sistemi yüzünden sitelerinin filtreye girdigini veya banlandiklarini görüyoruz.
    Panda sisteminin ismini neden Panda'dan aldigini hep merak ediyorum. Çünkü Panda görüntü itibariyle çok sirin bir hayvan olmakla birlikte zararli bir ayi cinsidir. Görünüzte zararli gibi görünmesede çok yirtici ve vahsi hayvandir.
    Google'un spama karsi verdigi çaba ve gayreti çok iyi biliyorsunuz. Örnegin; Google'da her hangi birseyi ariyacaksiniz ve devamli karsiniza o kelimeyle alakali farkli sonuçlar ortaya çiktigini görüceksiniz. Iste Google'un bu arama sonuçlarinda daha etkili ve hizli oldugu gibi dogru ve kesin sonuçlara ulasmak amaciyla böyle bir yönteme girdi.
    Simdi sizlere bu Google'un Panda sistemini anlatan ve gösteren bir video piyasaya sürüldü. Google'un Panda sistemini anlatiyor.
    Google Panda 2.2 Güncellemesi


    Psikopat Panda door serk002
    Bildiginiz gibi biz webmasterlarin bu Google'un Panda sistemi ile iyi geçinmek ve ekmek yemek amaciyla neler yapilmali bu konuda sizleri bilgilendirmek istiyorum. Ancak bunlarin sadece bir varsayim oldugunu hemen belirtirim. Çünkü bu konuda Google çalisma sistemini çok gizli tutmaktadir.
    Öncelikle webmasterlarin yasadiklari ve sorunlarin bazilarini söyle bir dile getirelim.

    Google' ın amacı nedir? Benim işime yarayacak sonucu önüme getirmek ve bu sonuçlarıda en işe yarayanından en işe yaramayanına doğru sıralamak. Bu algoritma bunu yapmadığına göre başka bir şeyler yapıyor muhtemelen. Ben Google' ın otomatik olarak cebinde para olan site sahibini tespit edip nasıl Adwords verdiririz üzerine bir algoritma için çalıştığını düşünüyorum. Bunların spamla falan mücadele ettiği yok.
    Daha iyi daha kaliteli sonuclari kullanicilara vermek icin büyük calismalar altina giriyor, Cöplüge dönmüs siteler copy/paste siteler, özgün olmayan siteler ve illegal sitelerin bir coguna yapilan bir düzenleme bu, Lakin Google nedense saglam olan siteleride arada götürüyor tek problem bu.
    Benim anladıgım sitelerden belli verileri toplayıp düşük kaliteli siteleri yok etmek için algoritmada değişiklikler yapıyorlar..nereden backlink aldıgı, içerikleri ziyaretçi geldiğinde ne kadar süre sitede durdugu,reklam verileri..follow no follow linkleri..yani daha iyi bir google için spamları temizleyecekler bununda yolu veridir..
    Sizlere yukarida belirttigim bazi webmasterlarin yazidigi ve Google Panda algoritmasi hakkinda yaptiklari yorumlarin bazilarini sizlere sundum. Bir çok firma artik SEO ve bu yeni algoritmalarla bas etmek amaciyla ücretli olarak çalismaktadir.
    Yapilmasi gerekenleri asagida siraliyalim. Bildiginiz gibi Google Panda 2.2 versiyonundan zarar görmemek için yapilmasi gerekenler.
    Panda Algoritmasından darbe almamak için öneriler: "Google Panda'dan etkilenmemek için yapilmasi gerekenler:"


    • Anahtar kelime doygunluğu (burada anlatılmak istenen şey siteniz ne üzerine ise o alanda anahtar kelimeleriniz yani içeriğiniz bol olacak)
    • Özgün içerik alanınızla ilgili olmalı
    • imla noktalama dilbilgisi kurallarına dikkat edilmeli(makina çevirilerinin şansı hiç yok)
    • Meta başlıkları eksik açıklamalar title saçmalıkları:hit amaçlı seo eklentileri, otomatik title prolar, spam descler
    • Alan dışı içerik (özgün olsun olmasın ) alan dışı içerik kullanmak pandaya aykırı yani ahşap dekorasyon siteniz varsa fenerbahçe trabzon maçını eklerseniz site gümler hatta sağlık içeriği eklerseniz site gümleyebilir.
    • Kullanıcı performansları: hemen çıkmanın falza olması, aynı coğrafi sahadan hit alınması, sitede geçirilen sürenin kısa olması
    • Reklamlar: siteye gereğinden fazla reklam almak içerik açısından doygun bir siteniz yoksa 3+3 reklam kullanıyorsanız bu pandaya aykırı bir haber sitesi bunu yapabilir ancak sıradan bir blog için fazla
    • Sosyal medya:Facebook like twitter paylaş google +1 düğmelerinin kullanımı sitenizde yer verin
    • Ziyaretçiler için yapılmış site bu prensip korunuyor
    • Doğal backlinkler:viral reklamlar, facebook beğenileri, resim linkleri içerikdaş sitelerden linkler etkili


    Etiketler: Çok faydalı olduğunu düşünmüyorum hatta çoğu zaman zararlı olabilmektedir.
    Simdi sizlere bu konuda yapilan ingilizce açiklamalari hemen göstermek istiorum.
    Google'un Panda sisteminde 25 mayista düsen bazi açiklamlar: "Ingilizce"

    Ne var ki bu konuda oldukça kisi degisk sekillerde açiklamalar yapmaktadir. Bunlarin kesin oldugunu söylemek dogru degil, ancak edindigim bilgiye göre su an ki çalismalarin bu yönde oldugu ve sizlere dogru bilgiyi vermek için çalisiyorum.
    Insallah sizlerde yaptiginiz sitelerde böyle bir sekilde çalisirsiniz. Çünkü Google Panda sistemi iyi görünümlü oldugu gibi can yakici olabiliyor. Sizlere yazima son verirkeen bol hitli ve kazançli günler diliyorum.
    Google Panda 2.2 Güncellemesi ve çözümler

    0 Responses to “Google Panda 2.2 Güncellemesi ve çözümler”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!