6 Ocak 2012 Cuma

0

Facebook güvenlik önerileri

  • 6 Ocak 2012 Cuma
  • Unknown
  • Share

  • Facebook güvenlik önerileri
    Güvenli facebook kullanimi

    Hayatimizin içerisine yavas yavas giren facebook artik vazgeçilmez bir websitesi durumuna geldi. Herkesin facebook aliskanligi basladi. Internete girdigimizde ilk isimiz e-mailimizi kontrol etmek olurdu, simdilerde ise facebook hesabimizi kontrol ediyoruz ve arkadaslarimiza ve dostlarimiza bakiyoruz.
    Sizlere facebook kullanirken dikkat edilmesi gereken bazi önemli güvenlik noktalarini bildirmek istiyorum. Facebook hesabimizin kayip olmamasi için veya baska birisi tarafindan kullanilmamasi için.

    HTTPS şifrelemesini etkin hale getirin: "Yapmaniz gereken sağ üst köşedeki oka tıklayarak Hesap ayarlarınızı açın. Sol sütundan Güvenlik bağlantısına tıklayın. Şimdi sağ taraftan Güvenli Gezinti’yi etkinleştirin, hespi bu kadar!"
    aylaştığınız bilgilere dikkat edin: "Özelikle diger sitelerde kullandiginiz dogum günü, e-mail adresi vb. bilgiler facebook hesabini ele geçirmde kulaniabilir"
    Uygulamaları ve oyunları temkinli kullanın: "Her uygulamayi bunuda deneyeyim diye etkinlestirmeyin birazcik mesafeli olalim"
    Facebook hesabini kullanmayinca Çikis yapin: "Facebook hesabinin duvarina çikan begenilen sayfanin güncellemeleri düsmektedir. Bir bakarsiniz ki Begen butonu sizin haberiniz yokken baska uyaniklar tarafindan doldurulmus. Bunun önüne geçmis olursunuz. Ayrica kullandiginiz bilgisayar ortak kullaniliyorsa diger kullanicilarin facebook hesabina erisimi engellenir."
    Sizlere güvenli facebook kullanimi diliyorum.

    0 Responses to “Facebook güvenlik önerileri”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!