26 Aralık 2011 Pazartesi

0

Türk Mali Tablet geliyor

  • 26 Aralık 2011 Pazartesi
  • Unknown
  • Share
  • Türk Mali Tablet geliyor
    Türk yapimi tablet pc geliyor
    Türk yapimi tablet bilgisayar geliyor
    Bundan sonra hemen hemen her alanda artik Türk Mali görecegiz. Öncelikle disa bagimliligin sonu yaklasirken atilan adimlarin yavas yavas meyvesini vermeye basliyor. Bildiginiz gibi savunma sanayinde yapilan büyük dev yatirimlarin yani sira Türk yapimi otomobiller, uçaklar, Türk uydusu yapimi ve digerleri için çalismalar baslatildi.
    Arçelik, Vestel, Exper, Casper, Netaş ve Aselsan ortak olarak, yüzde 86 yerli üretimle tablet yapacak. Tabletin sadece camı ithal olacagi belirtildi.
    Türkiye'nin teknoloji alaninda büyük projelerini görmek istedigimizi her zaman belirtiyoruz. Sadece satin alan ülke degil üreten ülke görecegiz.
    Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin önde gelen firmalarının kamuözel ittifakıyla yeni bir tablet geliştirdiğini belirterek, "Arçelik, Vestel, Exper, Casper, Netaş ve Aselsan ortak olarak yüzde 86 yerli üretimle tablet yapacak" dedi. Üretilecek tablette sadece kullanılacak cam yüzeyin ithal edileceğini aktaran Ergün, "Sadece cam yerli olmayacak. Bununla ilgili de yatırım yapılabilir ama gerek yok. Çünkü dünyada arz fazlası var" diye konuştu.
    Projenin ders içeriğine dönük yazılımların Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlandığını aktaran Ergün, "Komşu ülkelere yeni eğitim sistemi donanımı, yazılımı ihraç etmemizin önünü açacak. Türkiye eğitim merkezi olabilecek" diye konuştu.

    Bu gibi atilimlarin her alanda önünün açilmasini istiyoruz ve yapilan adimlarin sadece bunlarla kalmasini beklemiyoruz.

    0 Responses to “Türk Mali Tablet geliyor”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!