30 Aralık 2011 Cuma

0

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir

  • 30 Aralık 2011 Cuma
  • Unknown
  • Share
  • Saç dökülmesi nasıl engellenir
    Saç dökülmesini önleyebilirsiniz

    saçlarimizin degerini bilmek ve anlamak onlari göümüz gibi bakip korumaliyiz. Hergün aynaya baktigimizda saçlarimizi gördügümüz için döküldügünü pek anliyamiyoruz. Banyodan sonra saçlarimizi taradigimizda saçlarimiz dökülüyorsa "80 ile 100 tel arasi" bu normaldir.
    Ama elinizde bir avuç saç kalıyorsa, fazla miktarda dökülme söz konusudur. Erkeklerde en yaygın olan saç dökülmesi 'androgenetik' denilen şeklidir. Erkeklerde saçlar genelde şakaklarda ve tepede dökülür, bazen dazlaklığa kadar gider. Kadınlarda ise saç dökülmesi belirli bir bölgede olmaz saçlar seyrekleşerek yaygın şekilde dökülür.
    Saç dökülmesi, aileden gelen ırsi bir rahatsızlık olabilir. Stres, doğum sonrası ve menopoz dönemindeki hormon dengesizliği de saç dökülmesine neden olurlar.
    SAÇ DERİSİNE MASAJ:
    Stres de saç dökülmesinde önemli bir etkendir. Stres, kadınlarda az miktarda bulunan erkeklik hormonu testosteron'un üretimini kolaylaştırır. Saç dökülmesinden testosteron hormonu da sorumludur. Saçlarınız tutamlar halinde dökülüyorsa nedeni, stres olabilir. Stres (gerginlik, sıkıntı) nedeniyle saç derisinde bir gerginlik oluşur; bu gerginlik saç dökülmesini başlatabilir. çünkü saç derisindeki gerilme nedeniyle damarlar daralır; kıl keselerini besleyen kanın akışı yavaşlar. Uzmanlar böyle durumlarda saç derisine masajla gevşemeyi öneriyorlar. Kendiniz ya da bir yakınınıza bu masajı yaptırabilirsiniz.
    Sonra parmaklarınızı alnınıza koyun ve yukarıya, saç diplerine hareket ettirerek bir dakika ovun. Sonra parmaklarınızı başın arkasına koyun ve saç derisini önce yukarı doğru; sonra aşağıya, boyuna doğru ovun.
    SAÇLARIN GIDASI
    Saç sağlığı, sağlıklı bir beslenmeye bağlıdır. Vitamin ve mineral yönünden yetersiz beslenme saçları zayıflatır. Sağlıklı saçlara sahip olmak için tıpkı cilt güzelliğinde olduğu gibi bol su içilmelidir.
    C (turunçgiller), E (bitkisel sıvı yağlar) ve B (buğday, pirinç) grubu vitaminler, silikon, selenyum ve çinko da saç sağlığı için temel vitaminlerdir. Buğday ve soyada bulunan amino asitler de saçları güçlendiriyor. Bunları içeren vitamin takviyesi yapabilirsiniz. Uzmanlara göre saçlar için yararlı olan gıdalar arasında taze meyve, yağlı balık ve üzerinde zeytinyağı gezdirilmiş taze salatayı sayabiliriz. Vücudun yağsız kalması saçların cansız ve kuru olmasına neden olur.

    0 Responses to “Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!