13 Aralık 2011 Salı

0

Intibak Yasasi nedir?

  • 13 Aralık 2011 Salı
  • Unknown
  • Share
  • Devamli olarak ülkemimizin gündemine gelen bu intibak yasasi nedir ve kimleri kapsadigina bir bakalim. İntibak Yasa tasarısı SSK, BAĞKUR, Emekli Sandığı’ndan emekli olan emeklilerin aldığı maaşlar arasındaki farklılılları ortadan kaldırmayı amaçlayan bir yasa.
    Bildiginiz gibi emekli maasi alan kimselerin aldiklari miktarlardaki degisikligi ortadan kaldirilmak için çikartilmak istenen bir yasadir. Simdi insanlarin en çok kafasina takilan soru ise bu isin nasil yapilacagi ve bu emekli maaslardaki farklarin ortadan kaldirilirken kimsenin hakki yenmemesidir.
    Bizlere bildirilen açiklama su sekilde olmustur.
    “Çok prim ödeyip de az maaş alanın aylığı normal koşullarda yerine getirilecek ama geçmişte şu veya bu şekilde İntibak Yasası çerçevesinde aylığı yüksek olanların da aylığına dokunulmayacak. Kazanılmış haklara dokunmayacağız, ancak kaybedilmiş haklar kişilere iade edilecektir. Bununla ilgili kanun teklifimizi verdik, kabul edilmedi. Önemli değil. önemli olan şu: Eğer biz sorunların çözümünde bir araya gelebilirsek, ‘şuraya destek olursak sorunumuz çözülür. Sandıkta destek olacağız’ derseniz, biz güç birliği yapmış oluruz. Bu, güç birliği Türkiye’yi uçurur. Türkiye’ye, çağdaş, demokratik, emeğe ve emekliye değer veren bir siyasal anlayış gelir”
    Her emeklinin ve emekli olucak vatandaslarimizin merakla takip ettigi bu intibak yasasini sizler için takipçisi olucagiz.
    İntibak Yasa tasarısı

    0 Responses to “Intibak Yasasi nedir?”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!