2 Haziran 2011 Perşembe

0

Regaib Kandili duaları

  • 2 Haziran 2011 Perşembe
  • Unknown
  • Share
  • Bugün Islam alemi için büyük öneme sahip olan üç aylarinin baslangicinin habercisi olan Regaip Kandili'dir. Bu gece yapilamasi gerekenleri ve bu gecenin önemini sizlere anlatalim. Bu gece hakkinda sizleri aydinlatmak ve bu geceyi ibadetle geçirmek gerektigini belirtelim.
    Regaib Nedir?

    Regâib, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "Regâib"in aslı budur.

    Receb’in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı! Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur’an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder. Perşembe günü oruç tutup, gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir.


    Öncelikle bu geceyi nasil ihya etmek gerekir.?
    Bu gece yine Camii'ye giderek camiideki özel programlara katilabiliriz. Çünkü bu gece bir çok camiide bu gecenin önemi ve fazileti hakkinda bilgiler verilirken arti Rahman ve Rahim olan Cenab-i Hak'ka tövbeler ve istigfarlar yapilacaktir. 
    Bu Regaib Kandili gecesinde yapilmasi gereken bazi dualar vardir. Bunlari sizlere sunmadan önce kalbinizden geldigi gibi, içinizden geçtigi gibi dua edelim. Allah'in ne kadar rahman ve rahim oldugunu hiç unutmuyalim. Çünkü bizler Allah'a döndürüleceginiz. Hak'ka ibadetimizi yaparak ve bütün bedenizle, ruhumuzla teslim olarak cani gönülden gelerek dua edelim insallah.


    Ayrıca, "Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısına göre ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır. İşte bu, Allah’ın dosdoğru kanunudur. Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin." (Tevbe Suresi, 36) Hz. Peygamber’in ( a.s.m ) ( aşağıda hadisler bölümünde bulunan) bir hadisinde, ayet-i kerimede işaret buyurulan haram ayların, Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Recep ayları olduğu vurgulanmaktadır: "
    Sizlere Nihat Hatipoglu'nun agzindan Regaib Kandili duasini sizlere sunmak istiyorum. Insallah sizlerde dualarinizda bizleri unutmazsiniz. 



    Geçen sene Sultan Ahmet Camii'de düzenlene Regaib Kandili'nden görüntüle ve okunan Kuran- i Kerim..

    Kandiliniz Mübarek olsun.. Selamlarimla

    0 Responses to “Regaib Kandili duaları”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!