13 Haziran 2011 Pazartesi

0

Facebook hesabım çalındı hacklendi ne yapmalıyım?

  • 13 Haziran 2011 Pazartesi
  • Unknown
  • Share
  • Günümüzün en çok kullanilan websitesi olan facebook'ta sorun yasadiginizda ne yapmalisiniz. Özellikle sorununuz sifreniz çalindiysa, hesabiniza giremiyorsaniz veya bilgilerinizin baska birisinin eline geçtigini düsünyorsaniz neler yapilmasi gerekiyor.
    Facebook'ta bilgilerinizin baskasinin eline geçmesini istemezsiniz bu yüzden yapmaniz gerekeni asagiya siraliyorum. Ilk etapta yapilmasi gereken Facebook hesabiniza giris yapamiyorsnaiz neler yapilmali..
    Hesabima é-mail ve sifremi yazarak giremiyorum. Burada yapmaniz gereken sifremi unuttum tiklayip yeni sifre istemezni ve gelen yeni sifre ile hesabiniza ulasmaktir. Burada e-mail hesabinizda e-mail gelmemis ise hemen spam veya istenmeyen dosyasini kontrol edilmesi gerekiyor.
    Baktiniz ki e-mail gelmemis ve gelmiyecege benziyor. "Bazen uzun sürebiliyo ronuda belirteyim"
    E-mail hesbainizin da çalindigi düsünerek facebook hesabinizin yeniden tekrar alinmasinda gereken ve izlenmesi yöntem su sekilde olmalidir.
    En kisa zamanda tekrar eski hesabiniza sahip olabilirsiniz.
    • İletişim güvenliğini sağlayın

    Herşeyden önce şunu hatırlayın: Hesaplarınız çalındıysa ya birisi şifrelerinizi veya e-postanızın güvenlik sorusunu tahmin etmiştir, ya da bilgisayarınıza kötü amaçlı bir yazılım (virüs, truva atı, keylogger vs.) yüklenmiştir. Bu nedenle ya önce detaylı bir anti-virus programı çalıştırın, ya da bu yapılırken iletişim için başka bir bilgisayar kullanın.

    •  İletişim için size ait yeni bir e-posta hesabi edinin

    Facebook güvenlik nedenleriyle onlarla sadece size ait bir e-posta hesabından şahsen iletişime geçmenizi isteyecektir. Arkadaşlarınıza ait bir e-postadan iletişim kurmanız durumun çözülmesini geciktirecektir.
    Hotmail, Yahoo, Gmail gibi hizmetlerden birinden yeni bir e-posta adresi alın.

    •  İlgili iletişim forumunu dikkatlice bos birakmadan doldurun

    Öncelikle başka bir hesapla Facebook’a giriş yaptıysanız, çıkış yaptığınızdan emin olun.
    Sonra bu konuyla ilgili iletişim formunu doldurun. Facebook hacked tikla
    Lütfen şu örnek doldurulmuş forma göz attığınızdan emin olun.

    Bu örnekteki arkadaşın hem Facebook’u, hem e-postası (çalınaneposta@msn.com) çalınmış ve kendisi ornek@msn.com adlı yeni aldığı bir eposta adresinden Facebook’la yazışacak.
    Ayrıca “Hesabınızdaki giriş e-postası da değiştirilmiş mi?” ve “Profil sayfanızın URL’si (internet adresi linki)” sorularının cevabını kendi profilinize bir arkadaşınızın hesabından bakarak bulamıyorsanız herhangi bir cevap verebilir, veya “bulamadım” yazabilirsiniz.

    • Onay e-postasına kısa bir cevap gönderiniz.

    Buraya kadar herşeyi doğru yaptıysanız, iletişim e-postası olarak verdiğiniz yeni e-posta adresinize bir onay e-postası gelecektir. Bu e-postaya sadece “Evet, çalınan hesabın sahibi benim.” diyerek cevap verdikten sonra top Facebook’un harıl harıl çalışan Facebook ekibine atılmış oluyor.
    Bura yapmaniz gereken sabirlik bir sekilde beklemek gerekiyor. Çünkü facebook gibi bir sitenin Dünya'da milyonlarca kullanicisi oldugunu unutmuyalim ve bütün gelen sikayetleri tek tek degerlendirildigini düsünürsek bu zaman alabilir. O yüzden tekrar tekrar e-mail basvuru yapmaya lüzum yoktur.
    facebok hesabim çalindi, facebok hesabi gitti, facebook hesabima giremiyorum, facebook hesabim kayip,  facebook hata, facebook hack, face çalindigini nasil anlarim, facebook hesabim gitti

    0 Responses to “Facebook hesabım çalındı hacklendi ne yapmalıyım?”

    Yazar Bilgisi

    Editör: Ercan Çetin ve


    Website: Online Haberler

    E-mail: xmedy

    2000 yilindan bu yana internet üzerinde çalismalar yapmaktayim. Bir kaç tane web sitesi ile ilgeniyorum. Amatör olarak website çalismalarim olmustur. Güncel olaylari sizlere sunarim.. Google iletisim: Ercan Çetin

    Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

    Takip Edin!